FIRST LOOK: Nantong People’s Hospital

Via healthcaredesignmagazine.com

Nantong People’s Hospital is a 4.5 million-square-foot, 2,600-bed facility, which is being built according to a five-year-plan developed by government officials in order to optimize the allocation of healthcare resources and meet the medical needs of a growing city.

Nantong is a city located in China’s Jiangsu province, north of the Yangtze River estuary and opposite Shanghai. Known as the intersection of the coastal and Yangtze River economic belt, Nantong’s location and natural resources have positioned it as a new economic center and, as such, it has experienced significant growth and an accelerated pace of urban development.

The new facility, which is the first hospital being designed on the Nantong Central Innovation Center campus, will house an ICU, rehab, cardiovascular and neuro services, various clinics, an infectious disease hospital, and academic and education research space. The main design goal for this large teaching hospital is to create an environment that encourages communication and collaboration among physicians, researchers and caregivers by connecting patient care, research and education functions seamlessly.

Three inpatient towers will connect horizontally on every floor to research/education spaces and sit atop the diagnostic/treatment podium for efficient vertical circulation. These towers shape the central courtyard around which all public circulations are organized. To protect patient privacy and dignity, public circulation, including the elevator lobbies, is carefully separated from inpatient and staff space. Public amenities including the cafeteria, retail and pharmacy are located on the basement level, also situated around the courtyard to extend natural light and views to this level. A future subway station will be connected to this basement level offering convenient access for the public.

The facade, featuring extensive louvers to control the solar heat, and landscaped roof gardens on the podium will create an environmentally conscious setting. Additionally, several sky gardens located between the inpatient units will provide visual relief on the long facades and also serve as inpatient rehab therapy gardens.

All aspects of Nashville’s Gresham, Smith and Partners’ design reflect modernity and cutting-edge care, and serve to make a powerful statement about the regional importance of the city. The project is slated for completion within three years.

 

healthcaredesignmagazine.com

The connected patient towers will surround the central courtyard. This orientation allows the majority of patient rooms to face south to meet China’s building code. The building massing opens up toward the main entrance for intuitive wayfinding. The extensive tiered podium green roofs, designed with sustainability in mind, also feature roof gardens, walking trails and provide views of nature to those in the patient towers. The appearance of the facility will position the hospital as a key feature of the larger Nantong Central Innovation Center campus.

 

healthcaredesignmagazine.com

The facade features extensive louvers to control solar heat. The density of the louvers fluctuates depending on orientation, creating a visually pleasing composition.

healthcaredesignmagazine.com

The two-story canopy coupled with thoughtful landscaping at the hospital entrance will provide visitors clear wayfinding and a welcoming feeling. The canopy connects the two main entrances. It also provides shade and comfort for visitors without obstructing views into the courtyard.

 

healthcaredesignmagazine.com

The hospital is designed to maximize daylight not only for the human experience, but to reduce energy costs for lighting. The main corridors and hallways are situated around the central courtyard to take full advantage of natural light. Seating is placed along the corridors to encourage patients, visitors and staff to enjoy views of nature. The selective use of color, wood paneling and acoustic materials add comfort, visual interest and make the space feel warmer. Digital signage and a color-coded wall in the vertical circulation, along with the central courtyard which creates a strong visual landmark, enhance wayfinding for visitors.

 

healthcaredesignmagazine.com

Semi-private rooms can be converted into three-bed wards in the event of emergency situations. The modern design includes additional lighting under a bulk head, light wood and cheerful paint. Comfortable seating gives staff and family members a place to interact with the patient. Additional seating along the wall allows for more visitors in a way that won’t crowd the patient.

 

 

 

Editorial Team

Our Editorial Team curates "news you can use" from hundreds of local newspapers, magazines, blogs and online sources, press releases, radio and TV news shows from around the world. We take great pride in being providing Daily Business Intelligence that's all business and no politics.